Grillowanie dla bystrzaków.

okładka

Grillowanie dla bystrzaków.

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

Dowiedz się, jak:

  • zainstalować i konserwować grill
  • rozpalić i podtrzymać odpowiedni ogień
  • grillować różne rodzaje potraw - od mięsa i drobiu, przez owoce morza i warzywa, aż po owoce i desery
  • przyrządzać na ruszcie egzotyczne dania

 

Z tą książką upieczesz kilka pieczeni przy jednym ogniu - wzniesiesz się na wyżyny kulinarnego kunsztu, będziesz się świetnie bawił i wreszcie dobrze sobie podjesz! Coraz cieplejsze dni i noce sprzyjają biesiadowaniu pod chmurką i to właśnie grill coraz częściej jest gwiazdą ogrodowych imprez. Potrawy pieczone na ruszcie świetnie smakują, są proste do przyrządzenia i - jak twierdzą dietetycy - zdrowsze, bo zawierają mniej tłuszczu. A grillować można prawie wszystko: rozmaite mięsa i ryby, warzywa, a nawet owoce.

Zapewne niejeden raz wrzucałeś kiełbaskę na grilla lub opiekałeś ją nad ogniskiem. Jeśli jednak naprawdę gotujesz się do grillowania przez duże "G", ta książka uczyni z Ciebie mistrza rusztu. Cokolwiek postanowisz przyrządzić, z Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II Iw Ci się upiecze.

  • Przygotuj się do grillowania - poznaj grillowy żargon, wybierz odpowiedni grill i naucz się rozpalać oraz podtrzymywać ogień.
  • Żyj ze smakiem - zaopatrz swoją spiżarnię w potrzebne zioła, przyprawy, nacierki, oleje aromatyzowane i marynaty.
  • Stare, ale jare, czyli klasyka grilla - zacznij od kiełbasek, hamburgerów, szaszłyków oraz żeberek i zachwyć gości ich wspaniałym, oryginalnym smakiem.
  • Rozwiń swoje umiejętności - osiągnij mistrzostwo, korzystając z naszych wskazówek dotyczących grillowania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, jagnięciny, ryb, warzyw i... owoców.

Z grillem na działce:

  • różnice między zwykłym grillowaniem a powolnym pieczeniem;
  • kolorowe zdjęcia potraw przygotowanych według 130 przepisów z książki;
  • sprzęt i akcesoria do grillowania;
  • instalowanie, użytkowanie i konserwacja grilla;
  • szczegółowy instruktaż bezpośredniego i pośredniego grillowania;
  • wskazówki ułatwiające panowanie nad ogniem i żarem;
  • używanie rożna i wędzarni.

 

Podróżniku, odkrywco, wolny człowieku...
Seria Dla bystrzaków to niezbędnik każdego poszukiwacza wiedzy. Książki pisane lekkim stylem pełne są humoru, a jednocześnie zawierają czytelne informacje, przygotowane przez specjalistów w swoich dziedzinach. Dzięki nim odkryjesz, że potrafisz chłonąć wiedzę niczym gąbka, dobrze się przy tym bawiąc.

Świetna lektura przy śniadaniu, w łóżku, podróży i na bezludnej wyspie.

DODATKOWE INFORMACJE

    Seria:Kulinaria
  • Format:180x235 mm
  • Liczba stron:328
  • Oprawa:miękka
  • ISBN-13:9788324625062
  • Data wydania:13 kwiecień 2010
  • Numer katalogowy:130602

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher