Sprawozdanie finansowe za 2016 rok. – państwowych i samorządowych jednostek budżetowych

okładka

Inpost Paczkomaty 24/79,99 zł
Kurier Inpost9,99 zł
Kurier FedEx11,99 zł
Kurier Pocztex 48h9,99 zł
Paczka w Ruchu6,99 zł
Odbiór osobisty0 zł

Przy płatności za pobraniem do ceny wysyłki należy doliczyć 5,00 zł

Wysyłka zagraniczna

Dostępność: 1-2 dni robocze

OPIS

Sprawozdanie finansowe za 2016 rok jednostek sfery budżetowej – praktyczny instruktaż sporządzenia bilansu, rachunku zysków i strat oraz zestawienia zmian w funduszu jednostki.
Autor, doświadczony praktyk: - omawia procedury zamknięcia ksiąg rachunkowych – od czynności ewidencyjnych prowadzonych w ramach zamknięcia ksiąg rachunkowych (wraz ze schematami ewidencji) po inwentaryzację (zasady, przebieg, rozliczenie), - szczegółowo charakteryzuje poszczególne części sprawozdania, wzbogacając komentarz podpowiedziami z praktyki, przykładami liczbowymi, schematami ewidencji, - omawia sporządzanie sprawozdań finansowych łącznych dla sektora państwowego i jednostek samorządu terytorialnego oraz zasady sporządzania bilansu skonsolidowanego jednostki samorządu terytorialnego.
Szczególną uwagę poświęcono aspektom praktycznym procedur księgowych obowiązujących przy sporządzaniu sprawozdań, więc różne zagadnienia związane z ewidencją i sprawozdawczością ilustrowane są przykładami liczbowymi i przykładami ewidencji na schematach teowych kont.
Uwaga! Dodatkowo interpretację niektórych zagadnień wzmocniono odniesieniem do zasad sporządzania sprawozdań budżetowych. Pomocne jest również pokazanie różnic w prezentacji niektórych kategorii finansowych w sprawozdaniu finansowym i sprawozdaniach budżetowych. Najnowsze wydanie uwzględnia zmiany ustawy o rachunkowości związane z: - likwidacją kategorii strat i zysków nadzwyczajnych, a co za tym idzie wprowadzeniem nowego układu rachunku zysków i strat - klasyfikowaniem podmiotów sporządzających skonsolidowane sprawozdanie finansowe, a obowiązujące przy sporządzaniu tych sprawozdań za 2016 w jednostkach sektora finansów publicznych.
Dodatkowo publikacja została wzbogacona o nowe komentarze i interpretacje, ze szczególnym uwzględnieniem operacji z zakresu gospodarki finansowej i ich odzwierciedlenia w sprawozdaniach finansowych i budżetowych.

DODATKOWE INFORMACJE

• Format:165x235 mm
  • Liczba stron:236
  • Oprawa:miękka
  • ISBN-13:9788378043393
  • Data wydania:8 listopad 2016
  • Numer katalogowy:319961

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

• ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

© 2006-2020 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2020 Prószyński Media Sp z o.o.