Wzór na smak.

OSZCZĘDZASZ 7,90 ZŁ

okładka

Wzór na smak.

10% taniej

Inpost Paczkomaty 24/79,99 zł
Kurier Inpost9,99 zł
Kurier FedEx11,99 zł
Kurier Pocztex 48h9,99 zł
Paczka w Ruchu6,99 zł
Odbiór osobisty0 zł

Przy płatności za pobraniem do ceny wysyłki należy doliczyć 5,00 zł

Wysyłka zagraniczna

Dostępność: 1-2 dni robocze

OPIS

To będzie książka, jakiej jeszcze na polskim rynku kulinarnym nie było. Książka niezbędna i inspirująca. Nowoczesna i szanująca tradycję. O połączeniach smakowych. O tym jak łączyć produkty i smaki. Jeśli białe mięso to co do niego? A jeśli szparagi? Masz w lodowce tylko pomidory? Co wtedy? To będzie też album o smaku. O tym dlaczego słodki lubi kwaśny, a kwaśny gra ze słonym. O tym co to jest umami i na czym polega fenomen kostki rosołowej. Jaka jest rola konsystencji i kolorów. Z czego zrobić najlepszą panierkę i jak przygotować idealnego soczystego kurczaka. Opowiem o tym jak łączyć ze sobą smaki. Co pasuje do buraka, a co do wołowiny? Co zrobić z pomidorem. Jak go pokroić, zetrzeć, zmielić, posiekać, upiec, ugotować, udusić. Z bazylią, tymiankiem, rozmarynem, szałwią, anyżem, koprem włoskim, czosnkiem, cebulą, cytryną, oliwa, masłem, z wieprzowiną, wołowiną, jagnięciną i z rybami. Pomidor ma wiele twarzy podobnie jak każdy inny produkt spożywczy. Daje tysiące możliwości, które warto jest poznać i wykorzystać. Ta książka jest właśnie o tym. O potencjale jaki daje kuchnia i produkty spożywcze. Odpowiemy na pytanie: jaki jest wzór na dobry smak. Ta książka to łatwe narzędzie, dla każdego kto głowi się w kuchni z pytaniem co do czego i jak? Grzegorz Łapanowski zdobywał doświadczenie w kilkunastu restauracjach m. in. w Polsce, Danii, Portugalii, Francji u najlepszych polskich szefów kuchni. Od pięciu edycji prowadzi polską edycję Top Chefa. Współpracuje ze stacjami telewizyjnymi i radiowymi. Od 10 lat prowadzi własną firmę kulinarną, realizującą projekty kulinarne, sesje zdjeciowe, nagrania video, pokazy, warsztaty kulinarne oraz szkolenia. Założył fundację Szkoła na Widelcu, która realizuje działania na rzecz promocji edukacji kulinarnej, jak również stowarzyszenie Slow Food Youth Warszawa. W Warszawie prowadzi Food Lab Studio.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Liczba stron:232
  • Oprawa:Twarda
  • ISBN-13:9788393978298
  • Data wydania:3 kwiecień 2017
  • Numer katalogowy:334368

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2020 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2020 Prószyński Media Sp z o.o.