Technologia kiszenia biomasy na cele paszowe i biogaz rolniczy.

okładka

Technologia kiszenia biomasy na cele paszowe i biogaz rolniczy.

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

W monografii tej przedstawiono specyfikę technologii kiszenia biomasy, uwzględniając aktualny stan wiedzy w zakresie procesu fermentacji kwasu mlekowego, specyfikę substratu oraz kierunki wykorzystania kiszonki – pasza/biogaz. Proces kiszenia biomasy na cele paszowe lub biogaz zachodzi jednakowo, wykorzystue się bowiem bakterie fermentacji kwasu mlekowego. Istnieją jednak pewne różnice, dotyczące głównie stopnia rozdrobnienia zakiszanego substratu, stosowania dodatków stymulujących proces fermentacji kwasu mlekowego oraz fazy wegetacyjnej zbioru biomasy – zwłaszcza kukurydzy. Podano również zasady sporządzania kiszonki w gospodarstwach ekologicznych. Zagadnieniem niezwykle istotnym jest wpływ kiszonki na środowisko oraz wykorzystanie kiszonki w dokarmianiu zwierzyny płowej. Zwrócono też uwagę na występowanie w kiszonce bakterii Listeria monocytogenes, wywołujących listeriozę, oraz metacerkarii motylicy wątrobowej.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:170x240 mm
  • Liczba stron:199
  • Oprawa:twarda
  • ISBN-13:9788309011026
  • Data wydania:5 lipiec 2017
  • Numer katalogowy:341592

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2019 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2019 Prószyński Media Sp z o.o.