Sekrety Półwyspu Helskiego.

OSZCZĘDZASZ 12,00 ZŁ

okładka

Sekrety Półwyspu Helskiego.

30% taniej

Inpost Paczkomaty 24/79,99 zł
Kurier Inpost9,99 zł
Kurier FedEx11,99 zł
Kurier Pocztex 48h9,99 zł
Paczka w Ruchu6,99 zł
Odbiór osobisty0 zł

Przy płatności za pobraniem do ceny wysyłki należy doliczyć 5,00 zł

Wysyłka zagraniczna

Dostępność: 1-2 dni robocze

OPIS

Kojący szum morza, złociste piaski, lasy sosnowe… i pławienie czarownic! Tajemniczy piraci zwabiali i rabowali przepływające statki, Szwedzi krwawo bronili swego okrętu, a morze pochłonęło rozpustne miasto. Trudno uwierzyć, że w tak romantycznej scenerii odbyły się te mrożące krew w żyłach wydarzenia. Ale nie tylko. Tu również Wojciech Kossak miał filię swojej „Kossakówki”, wakacje spędzali artyści, jak choćby Stefan Żeromski z rodziną i Karol Szymanowski, oraz prezydenci II i III Rzeczpospolitej Polskiej, a pionier polskich badań morza Kazimierz Demel zakochał się we Francuzce Jeanne Salamagne. Na helskiej plaży wyrosły hawajskie palmy, by amant kina przedwojennego, Eugeniusz Bodo, mógł nakręcić film ze swoją ukochaną Tahitanką Reri.

Aleksandra Tarkowska na kartach Sekretów Półwyspu Helskiego zabiera nas w fascynującą podróż w czasie. Prowadzi uliczkami dawnego Helu, pokazuje życie rybaków, snuje barwne opowieści o miejscach i ludziach związanych z Półwyspem. Zaprasza m.in. na rybę do „Lwiej Jamy”, poszukiwanie skarbów, wakacje w wagonie kolejowym, a także spacer po… morzu. Wszystko to zaś ilustruje unikatowymi zdjęciami.

DODATKOWE INFORMACJE

    Seria:Sekrety
  • Format:165x235 mm
  • Liczba stron:144
  • Oprawa:twarda
  • ISBN-13:9788377292662
  • Data wydania:10 lipiec 2016
  • Numer katalogowy:309874

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2021 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2021 Prószyński Media Sp z o.o.