Slow Food. Prawo do smaku.

okładka

Slow Food. Prawo do smaku.

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

"Slow Food. Prawo do smaku" to pierwsza wydana w Polsce autorska książka Carla Petriniego, założyciela międzynarodowej organizacji Slow Food. Organizacja, za nadrzędny cel stawiająca sobie ochronę prawa do smaku, powstała w 1986 roku we Włoszech w opozycji do sposobu odżywiania się określonego mianem fast food. Myślą przewodnią ojca założyciela była ochrona niewielkich regionalnych producentów żywności - zwłaszcza tej zdrowej, wytwarzanej tradycyjnymi, właściwymi danej społeczności metodami, wypieranymi przez potężne i ekspansywne monokultury. Obecnie organizacja liczy ponad sześćdziesiąt tysięcy członków na całym świecie; wśród jej zwolenników znajdują się prezydenci, premierzy, nobliści, naukowcy, artyści i dziennikarze.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:140x205 mm
  • Liczba stron:368
  • Oprawa:miękka
  • ISBN-13:9788371635243
  • Data wydania:28 sierpień 2007
  • Numer katalogowy:40229

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher